dilluns, 7 de març del 2011



Dones

Una llotja plena de dones, no sé si quan parlem d’Igualtat ens referim això,. Bé, jo segur que no. Per mi Igualtat vol dir això, res de diferències entre les persones i tampoc vol dir que ara a totes les dones del mon els ha d’interessar necessariament el futbol o les carreres de cotxes. No siguem simples. Vol dir igualtat d’oportunitats , vol dir que no hagin de renunciar al seu cos , a la maternitat entesa com a cuidadora, si així ho vol, del seu fill, vol dir igualtat real de sou, igualtat a l'hora de fer anar una casa, igualtat a fer de cuidadores/rs dels malalts o gent gran de la família… “els tiros”van per aquí a disposar de la seva llibertat i dels seus drets sense limitacions i tòpics absurds.

S’ha aconseguit molt i molt i hem d’ estar contents, ara bé, siguem conscients de que encara falta molt i molt per poder “saltar d’alegria”. Cal posar fil a l’agulla en molts camps, plantar cara a tot allò que trava la dignitat de la dona , sense por, dir no a que les religions , encolades en normes de fa més de 1.000 anys vulguin moderar aquest camí cap a la llibertat . Dir prou al “macho”. Entre una pila més de coses .

Demà m’han convidat a una xerrada, “ Dones i Europa, lideratges femenins a Catalunya” i dissabte a una altre “La participació de la dona musulmana en la integració social a Catalunya”. Ja us en parlaré.