divendres, 4 de març del 2011

..... 5 anys desprès

El meu primer acte com a Síndic de la Ciutat va ser inaugurar un seminari de drets humans que hem organitzat amb la Síndica de Terrassa i el de Sant Cugat . Una xerrada de Jose Chamizo, Defensor del Pueblo Andaluz i l’ Iñigo Lamarca, Ararteko del Poble Basc. L’ acte el va presidir la Presidenta del Parlament.

Us deia doncs que em va agradar començar el meu nou mandat així, malgrat que algun partit volia que el comences amb una depressió, i és que costa molt això de creure’s la democràcia. A la nostra ciutat hi ha qui pensa que el Síndic ha de limitar-se a estar-se assegut en un despatx i esperar que entri la gent i a més limitar-se només a mirar la forma sense entrar en el fons, vaja com un florero. Deu ser l’única ciutat del planeta en que un partit que no hi governa vol carregar-se al Síndic. Es tristot veure coses com aquesta perquè la lògica discrepància política dels partits pot fer que es voti un candidat o no però un cop feta la votació cal respectar la legalitat no carregar-s’ho tot, . Calen moltes classes de Drets.
Per sort us diré la veritat “com si sentis ploure” perquè a mi el que m’importa és la gent i seguir treballant per resoldre problemes, seguir estant en contacte amb les persones. Potser si alguns polítics per comptes de preocupar-se de carregar-se les Institucions que tenen com missió treballar pels drets de la gent es preocupessin dels veritables problemes , cada dia , i no només un cop cada 4 anys, no existiria la desafecció als polítics .
foto,© Juanma Peláez