divendres, 10 de desembre del 2010

Drets Humans

Avui és el dia dels drets humans. Aquesta història que ve de lluny, els Grecs o els habitants de Mesopotàmia o Xina tenien codis ètics de conducta on buscaven la dignitat de les persones, fins arribar més tard i despres de 16.000 persones guillotinades a la Declaració dels drets dels homes i del Ciutadà. I També ve de lluny saltar-se els drets de la gent posant per davant de tot els diners .

La veritat és que hem avançat força , malgrat que a moltes parts del món els drets humans no es deixen exercir i s’esclafa qualsevol acció que vagi en el camí de la dignitat dels homes i les dones.

El nostre dia a dia però ens ofereix moltes oportunitats de fer un món millor, coses quotidianes que fan que al nostre voltant el món sigui respectat. Ahir al vespre vaig tenir la sort de compartir amb un grup de gent que fa coses pels altres, com per exemple: llegir un llibre a un malalt, ensenyar a llegir i escriure a gent que no en sap, passejar amb algú que està o es troba sol, gestionar el dia a dia a persones que no ho poden fer; una llarga llista de coses que fan que el món sigui millor. Gent corrent que dediquen una estona del seu temps per fer un món més clar i humà. Ells i elles canvien el món escampant-hi amor . És la cara de la sinceritat, dels valors que haurien de ser la fita cap on dirigim la nostra manera de fer d’aquells que ens diem humans.