dilluns, 7 de setembre del 2009

Festa Major

Ja s'ha acabat la nostra Festa gran. Ara sonen els trons del castell de foc i el cel s'omple de llum. S'acaba una Festa que hem viscut en un context dur, en una ciutat amb molta gent a l'atur, mota gent que passa problemes. Segurament, just per això, ha estat més important que mai aquesta Festa Major 09, perquè per molta gent ha significat una petita aturada al seus mal de caps; al seu dia a dia advers, i demà a tornar a lluitar, amb força, plantant cara. La crisi ens pot prendre moltes coses: la feina, les coses materials, molts somnis... però el que cap situació adversa pot prendre'ns és la nostra actitud davant de la vida. Una actitud que ens permeti, malgrat l'adversitat, gaudir de les coses de la vida, com ara la Festa Major.

Les places plenes: la del Gas, de les Marquilles, del Vallès, de la Creu Alta, Sant Roc, la Rambla... Molta gent per tot arreu, gaudint de Sabadell, d'una ciutat que portem, sí, perquè no dir-ho, a la pell, que ens estimem i que volem per a ella el millor.

Aquest any el curs polític ha començat abans a la nostra ciutat (perquè el Ple s'ha avançat de dates). Abans començava just l'endemà de Festa Major. Tenim la sort de viure en un lloc de la Terra on ens regim per un sistema en que tothom pot dir com l'hi agradaria que fos la nostra ciutat i això és bo, molt bo. Només té un petit problema: quan s'utilitzen desqualificacions personals o insults, aquest no és el camí. Això no ho volem la gent de Sabadell; no ens ho mereixem. Defensem el que creiem, hi han moltes maneres de fer que Sabadell sigui un lloc on es visqui cada cop millor i és bo que els sapiguem. El que no volem es l'insult per l'insult com a arma política. Això no s'hi val.

Demà, de nou, al nostre dia dia.

1 comentari:

òscargid ha dit...

Josep, totalment d'acord en tot en aquest últim post al teu blog. Has tractat 3 temes importants: el fet de gaudir de la vida malgrat els problemes (tots en tenim, i l'actitud positiva és l'únic que ens queda en certs moments); la gran estima que compartim per Sabadell (i que es va evident els dies de Festa Major); i la necessitat de no caure en l'insult, tampoc a la política (pràctica molt extesa en la política local i nacional). COmparteixo al 100% tot el que dius. Ànims amb el blog!