divendres, 28 d’agost del 2009

Crisi?



“La Banca porta guanyats al primer semestre 2009 10.000 milions d’ €"
BBVA 2.800 milions; Santander 4.519 milions; Popular 442 milions; La Caixa 975 milions; Caja Madrid 575 milions.

I les empreses de serveis? Iberdrola 1.506 milions; Acciona 1.198 milions; Endesa 2.263 milions.

Podria continuar... aleshores, quan parlem de crisi, diguem les coses pel seu nom: la pateix només la gent del carrer: els que ja no eren rics. La resta, simplement guanya menys i llestos. És escandalós. En moments de crisi algú hauria de “regular” aquest ofensius i immorals beneficis. Més que res, perquè la majoria d’aquest guanys són les comissions que ens cobren els bancs i caixes per tot o els preus desmesurats dels serveis de primera necessita. I si alguna d’aquestes empreses no guanya tants diners, que no pateixi, que els demani al govern i la resta dels contribuents ja ho pagarem.
Jo no sóc ni de bon tros un expert en política econòmica i, menys encara, tinc la recepta per sortir de la crisi, però, sí que sé el que pateix molta gent; de l’escàndol de no poder pagar l'habitatge i, a més, de quedar-se-la el banc. Aquests encara et diuen, d’una manera immoral i descarada, que li seguiràs devent diners desprès de perdre la casa. O de tanta gent que no pot ni pagar el rebut de l’aigua de 30 € el trimestre. O de les famílies que no poden dur el nen de colònies o al menjador de l’escola. D’ avis que viuen amb 400 @... i ells guanyen fortunes!

És tant trist, tant decebedor, tant inhumà, tant immoral. La jugada és rodona: Els bancs i caixes, entre d'altres, són en gran mesura els culpables de la crisi. I els seus clients, les víctimes. A ells no els afecta. Dormiran tranquils? Em temo que sí.