dilluns, 12 d’abril del 2010

Un any més

Un any més, el mes passat vaig presentar l’informe al Ple de l’Ajuntament. Aquest dia, juntament amb el que presento l’informe a la ciutat, són els dos grans dies de la Institució del Síndic perquè és quan expliquem al polítics i a les persones el que hem fet. Donem comptes de les resolucions, informes, actuacions, el que ha acceptat l’Ajuntament i el que no.

És cert que les administracions tenen la potestat de no acceptar les recomanacions dels Síndics, però aquesta potestat crec que només es pot utilitzar si la recomanació del Síndic no esta ben fonamentada. Seria incomprensible que es digués "sí Sr. Síndic, d’ara endavant ja ho farem bé, però en aquest cas no rectifiquem". Si això passes estaríem davant del no, pel no.

Les administracions, com tots els col·lectius, han de ser conscients que també es poden equivocar i han de tenir la grandesa de reconèixer-ho i esmenar-ho sense veure en això altre cosa que una millora. Si aquest equilibri, és a dir: les recomanacions ben fonamentades, són acceptades per l Ajuntament, anem pel bon camí i continuem posant al centre de l’activitat publica la ciutadania. Si ens moguéssin altres, caldria parlar-ne seriosament. Afortunadament, crec que anem per bon camí.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Josep buenos días, espero me recuerdes, soy Marcela Pariente de la Defensoría del Pueblo de la ciudad de Neuquen (Argentina) me encantó saber que tenés un blog. Y quiero aprovechar la oportunidad para adherir a los buenos deseos de un año más de vida de esa Sindicatura. veo que no has parado, mucho trabajo como acá. Realmente es un lugar lleno de desfío diario que nos permite estar muy cerca de los problemas de la gente.
bueno saludá a las chicas de mi parte y para un gran abrazo. Los recuerdo con cariño. Hasta Pronto